Ga naar de inhoud
Moeder overleden, ander kind in ziekenhuis

Zoektocht naar vermiste Duitse vader en kind na kanodrama op Veluwemeer gaat verder

Hulpdiensten bij de zoektocht op de dag van het ongeluk. Beeld © Persbureau Heitink

De zoektocht naar de vader en een kind uit het Duitse gezin dat gistermiddag tijdens het kanovaren in de problemen raakte op het Veluwemeer, wordt hervat. Het lichaam van de moeder werd al gevonden. Een ander kind ligt in het ziekenhuis. 

De zoekactie zal volgens een woordvoerder van de politie bestaan uit dreggen. Het zoeken werd gisteren stilgelegd toen het te donker werd.

Kleine overlevingskans

De kans dat de vader en het kind het ongeluk hebben overleefd, werd gisteren al beschouwd als klein.

Een 7-jarig meisje uit het gezin werd gevonden op een boei en naar het ziekenhuis gebracht, vertelt verslaggever Geert Gordijn: 

'Dochter kanodrama klampte zich vast aan een boei'

00:48
Een 7-jarige meisje uit het gezin werd gevonden op een boei en naar het ziekenhuis gebracht. Ze had zich vastgeklampt aan een reddingsboei.

De hulpdiensten werden gisteren rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd het 7-jarige meisje uit het gezin gevonden op de boei.

Moeder overleden

Rond 15.40 uur werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De kano is later gevonden nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.

Moeder
Lees ook:
Moeder uit Duits gezin omgekomen bij kanodrama Veluwemeer, vader en kind nog vermist

Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is onder meer met helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind. Het zou volgens de kustwacht gaan om een 5-jarig meisje.

Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt.

Geen reddingsvesten

Het is nog onduidelijk waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Er wordt aangenomen dat ze één kano hebben gehuurd, die door onbekende reden water heeft gemaakt, 'bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen', of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder.

De gezinsleden droeg geen reddingsvesten.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.