Ga naar de inhoud
Bergingsactie

Moeder uit Duits gezin omgekomen bij kanodrama Veluwemeer, vader en kind nog vermist

Hulpverleners vanmiddag bij het begin van de zoekactie. Beeld © Persbureau Heitink

De moeder uit het Duitse gezin van vier dat gistermiddag tijdens het kanovaren op het Veluwemeer in problemen kwam, is overleden. Naar de vader en een kind wordt nog gezocht, zegt de politie. Een ander kind ligt in het ziekenhuis.

De politie kreeg rond 15.00 uur de melding dat een kind te water was geraakt, waarna hulp- en reddingsdiensten uitrukten. Een 7-jarige meisje uit het gezin werd gevonden op een boei en naar het ziekenhuis gebracht, vertelt verslaggever Geert Gordijn:

'Dochter kanodrama klampte zich vast aan een boei'

00:48

Reanimatie vergeefs

Het lichaam van de vrouw werd gisteren rond 15.40 uur gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. De kano is gevonden nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.

De politie meldde dat snel duidelijk werd dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind, volgens de Kustwacht een 5-jarig meisje. 

Drama
Lees ook:
Drama op Veluwemeer: zoekactie naar Duitse vader en kind gestaakt

Bij de zoekactie werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee de brandweer en de politie kunnen kijken of iets onder water ligt. De zoektocht gaat nog door, maar is gericht op het bergen van de slachtoffers, zegt de politie. De kans dat de twee het ongeluk hebben overleefd, is klein.

Geen reddingsvesten

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat het één kano had gehuurd die daarna door een nog onbekende reden water maakte, bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen. Ook kan de kano zijn omgeslagen, zegt een woordvoerder van de Kustwacht Nederland. Het gezin droeg geen reddingsvesten.