Ga naar de inhoud
Raampje ingetikt

Agent Jim bevrijdt kindje uit snikhete auto in Amstelveen: 'Snel gehandeld'

Jim haalde het meisje uit de snikhete auto (rechts)

Agent Jim heeft gisteren op het heetst van de dag in Amstelveen een meisje van 16 maanden uit een afgesloten auto gehaald. "In dit soort gevallen kun je maar één ding doen en dat is snel handelen", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Op de tot nu toe warmste dag van het jaar sloeg de schrik een moeder in Amstelveen om het hart. Ze gooide nadat ze boodschappen had gedaan per ongeluk de deuren van haar auto in het slot, en de sleutels lagen in de snikhete auto.

Gaat heel snel

Ze  belde 112 en de hulpdiensten werden ingeschakeld. Agent Jim was met zijn collega binnen vijf minuten ter plaatse. "We hebben een paar binnendoorweggetjes genomen om er zo snel mogelijk te zijn." Dat is van belang omdat de temperatuur in de auto in no-time flink kan oplopen, zeker bij de temperaturen van gisteren.

De agenten troffen de moeder in paniek aan. Jim bedacht zich geen moment. "We hadden een koevoet in de auto liggen en met drie slagen was de ruit kapot. En zo konden we het portier openmaken en het kindje eruit halen. Het meisje huilde, vooral door de schrik toen het raampje kapot ging, maar dat was wel fijn. We wisten daardoor dat ze nog bij bewustzijn was." 

Het gaat goed met het meisje, heeft Jim gehoord. Wel is ze voor de zekerheid gecontroleerd door een dokter. "Haar moeder was heel dankbaar. Ze moest huilen van de spanning en denk ook wel van de opluchting", zegt de agent. 

Bel 112

Mocht je zelf een kind in een afgesloten hete auto aantreffen, dan heeft Jim nog wel een tip: "Bel direct 112, dan vertellen ze daar wel wat je verder kunt doen. En mocht het nodig zijn om een raampje in te slaan, kies dan een raampje dat het verste weg is van het kind."  

Hoe snel het gevaarlijk heet kan worden in een afgesloten auto, laat onze verslaggever Laura Veneman zien in deze video:

Getest: zo snel wordt het levensgevaarlijk heet in je auto

03:43
Getest: zo snel wordt het levensgevaarlijk heet in je auto