Ga naar de inhoud
104de editie

Lopers begonnen aan eerste dag Vierdaagse van Nijmegen

Archieffoto Beeld © ANP

De 104e Vierdaagse van Nijmegen is begonnen. Een dag later dan gewoonlijk, omdat de eerste wandeldag werd afgelast vanwege de extreem hoge temperatuur gisteren.

Ook de wandeltocht vandaag wordt volgens het weeradviesteam van de Vierdaagse 'een uitdaging', want het kwik loopt op naar rond de 30 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid.

Eerste
Lees ook:
Eerste dag Vierdaagse Nijmegen geschrapt om extreme hitte: 'Ongekend'

Marsleider Henny Sackers van Stichting De 4Daagse gaf om 04.00 uur het traditionele startschot. De lopers gaan in de richting van Wijchen en keren terug naar Nijmegen via het stadscentrum.

De Dag van Wijchen zorgt in andere jaren voor de meeste uitvallers, maar 'alles is nu anders', aldus een woordvoerster van het Rode Kruis. "Dit is nu de eerste loopdag. In andere jaren vallen op de tweede dag wandelaars uit die al met moeite de eerste dag hebben gehaald. Gezien de weersverwachting houden we toch wel rekening met veel behandelingen onderweg."

Uitgezwaaid

De Vierdaagselopers worden direct na de start uitgezwaaid door honderden feestgangers, die voor de Vierdaagsefeesten naar de stad komen. De Vierdaagse duurt dit jaar geen vier maar drie dagen.

Ondanks de afgelasting van de eerste dag van de Vierdaagse waren er gisteren toch wandelaars onderweg. In alle vroegte vertrokken ze van huis in de hoop voor de hitte klaar te zijn:

Eigenwijze diehards lopen toch 'eerste' Vierdaagsedag: 'Anders niet compleet'

01:43
"Als je goed op elkaar past en zorgt dat je genoeg drinkt en eet, dan komt het goed."
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.