Ga naar de inhoud
Corona en toerisme

Mondkapje weer verplicht in Zeeuwse ziekenhuizen

Archieffoto uit een ziekenhuis in Nederland. Beeld © ANP

Patiënten en bezoekers van de ziekenhuizen in Zeeland moeten vanaf woensdag weer een mondkapje dragen. Ziekenhuis Adrz, met vestigingen in Goes, Vlissingen en Zierikzee, melden dat het aantal coronabesmettingen er de laatste tijd snel is toegenomen. "We merken daarvan ook de effecten op ons personeel."

Juist nu het zomer is, heeft het Zeeuwse ziekenhuis een drukke tijd. De provincie trekt steevast duizenden toeristen en dat leidt ook tot meer spoedgevallen. Tegelijkertijd is een deel van het personeel op vakantie.

"Natuurlijk gunnen wij ook ons personeel de mogelijkheid om op vakantie te kunnen en bij te tanken van weer een pittig jaar. Het dragen van een mondneusmasker op al onze zorglocaties moet hieraan bijdragen", zegt het Adrz.

Dalende coronacijfers

Landelijk gezien lijkt het hoogtepunt van de coronagolf achter de rug. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte vandaag bekend dat de afgelopen week bijna 11 procent minder positieve tests geregistreerd zijn dan in de week ervoor. 

Het is de eerste daling op weekbasis sinds eind mei. Zes weken lang nam het aantal positieve tests toe, in juni zelfs met meer dan 70 procent per week. Het RIVM zei een paar weken geleden al dat de top van de zomergolf in zicht leek.

Forse
Lees ook:
Forse daling van aantal nieuwe coronagevallen

In Radboudumc nog altijd verplicht

Veel ziekenhuizen hebben de mondkapjesplicht eerder dit jaar afgeschaft. Sommige ziekenhuizen deden dat niet. Zo is het ook in het Radboudumc in Nijmegen nog altijd verplicht een mondneusmasker te dragen.

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem verzocht het publiek dinsdag ook om 'extra alert te zijn' op het coronavirus omdat dat nog volop rondgaat in de regio. Maar van een aanscherping van de regels is daar geen sprake.

Eerste
Lees ook:
Eerste prikken bieden nauwelijks nog bescherming, zegt RIVM. Of is dat te stellig?