Ga naar de inhoud
Oudere bestuurder

In beeld: levensgevaarlijke spookrijder maakt Brabantse snelwegen onveilig

De spookrijder en een tegemoetkomende auto.

Een spookrijder heeft vannacht voor levensgevaarlijke situaties gezorgd op de snelwegen A58 en A16. De politie probeerde met man en macht de bestuurder tot stoppen te bewegen, maar het duurde lang voordat die daaraan gehoor gaf.

De spookrijder werd opgemerkt ten hoogte van Sint Willebrord. Hij reed op de verkeerde weghelft richting Breda. Daar knalde hij bijna tegen een politiewagen op die hem probeerde te stoppen.

Bekijk hier de spectaculaire beelden van de spookrit:

Spookrijder rijdt met 130 kilometer per uur over A58 en A16

00:15

130 kilometer

Vervolgens reed de man de A16 op naar Antwerpen, ook hier op de verkeerde weghelft. De man reed met een flinke vaart van zo'n 130 kilometer.

Hij werd 'geëscorteerd' door een groot aantal politievoertuigen die hem op de goede weghelft probeerden te krijgen. Dat lukte pas bij afslag Hazeldonk.

Twee
Lees meer
Twee doden en vijf gewonden door ongeluk met spookrijder op A28

'Foutje'

Het ging om een oudere bestuurder, die toegaf dat hij 'een foutje' had gemaakt. Hij zei dat hij geen afslag had kunnen vinden om van de snelweg af te komen. De politie heeft een proces-verbaal uitgeschreven en het rijbewijs van de man ingenomen. Het CBR gaat diens rijvaardigheid onderzoeken.

"Wonderwel zijn hier geen gewonden of doden gevallen", schrijft de politie in een reactie. "Dit had zo anders kunnen aflopen. En te danken aan de scherpte van alle bestuurders."

Ooggetuigen
Lees meer
Ooggetuigen zagen spookrijder A28 op zich afkomen: 'Het was doodeng'