Ga naar de inhoud
Vrouw (38) overleden

Fatale verkeersruzie Lith: vrouw (69) verdacht van doodslag

Een ruzie om blikschade liep helemaal uit de hand. Beeld © ANP

De 69-jarige vrouw die gisteren in Lith een vrouw van 38 doodreed, wordt verdacht van doodslag of dood door schuld. Dat laat de politie weten aan RTL Nieuws. Het slachtoffer belandde na een ruzie om blikschade op de motorkap en werd meterslang meegesleurd.

De vrouw van 69 reed woensdagavond rond 19.00 uur tegen een geparkeerde auto. Daarna liep ze een shoarmatent aan het Marktplein binnen. Daar vertelde de eigenaar haar van wie de auto was die ze had geraakt. Ze belde aan bij de eigenaren, een Pools gezin. 

Tegen een paal

Na een woordenwisseling haalde de vrouw vervolgens eten bij het eetcafé, is de lezing van de ooggetuige. Toen ze daarmee naar haar auto liep, volgde daar een tweede confrontatie met de eigenaren van de auto. Na wat gescheld wilde de oudere vrouw vertrekken. De andere vrouw wilde haar tegenhouden.

Vrouw
Lees meer:
Vrouw (38) overlijdt door aanrijding na ruzie over botsing bij parkeren

Op enig moment reed de vrouw van 69 alsnog weg. Daarbij belandde haar rivale op de motorkap. Een heel stuk verderop kwam de auto tegen een paal tot stilstand. 

Direct was duidelijk dat de vrouw er slecht aan toe was. Ze werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, maar daar kon niet worden voorkomen dat ze later overleed. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore