Ga naar de inhoud
Twee van de drie dood

'Ik hoorde zijn nek kraken', Vlaamse Inge kapot na dood chihuahua's

Van links naar rechts: de drie chihuahua's Spike, Spooky en Speedtje. Beeld © Eigen foto

De Vlaamse Inge wist niet wat haar overkwam, toen ze gisteravond haar drie chihuahua's uitliet. Haar honden werden uit het niets aangevallen door een andere hond. Twee chihuahua's, Spike en Speedtje, overleefden de aanval niet. Ze is er kapot van. "Ze waren als kinderen voor mij."

Inge is dol op haar chihuahua's. Zoals elke dag van de week, liet ze ook gisteravond de drie kleine honden uit in het Belgische plaatsje Itegem.

Chihuahua aangevallen

Ze was met haar wandeling bezig, toen een van de drie werd aangevallen door een andere hond, een staffordshire-bulterriër. "Ik was op de hoek van de straat, toen de oudste chihuahua Spike opeens heel erg aan de riem trok. Ik keek om en zag dat de hond mijn chihuahua in zijn bek had."

Het was een regelrechte nachtmerrie. "Ik hoorde zijn nek kraken. Daarna gooide de hond hem ook nog op de grond en liep vervolgens met hem weg."

Inge probeerde erachteraan te gaan, met haar twee andere chihuahua's aan de lijn. "Ik heb zo hard geschreeuwd, ik maakte volgens mij de hele straat wakker." Inges vriend ging vervolgens op de bulterriër af, maar zonder succes. "De hond viel een andere chihuahua van ons aan, hij heet Speedtje. Die liep flinke verwondingen op." De hond hapte toen ook nog naar Inge en haar derde chihuahua, Spooky, maar ze raakten niet gewond. Vervolgens ging die door toedoen van Inges vriend uiteindelijk weg.

Inge ging direct met haar verwonde chihuahua Speedtje naar de dierenarts toe. "Hij had een gebroken rug", zegt ze. "We hebben van de arts pillen gekregen om de pijn te verminderen, maar helaas vonden we hem vanochtend levenloos aan."

Verdrietig

Inge en haar vriend zijn ontzettend verdrietig. "Ik kan niet goed verwoorden hoe ik me voel. Ik voel me leeg en volledig van de kaart. Mijn honden zijn mijn kinderen. Twee kinderen van ons zijn vermoord." Ook Spooky, de overgebleven chihuahua, heeft het zwaar. "Normaal kruipt die bij ons op de bank, maar nu wil die vooral met rust worden gelaten. Ik snap het ook, hij is z'n twee broertjes kwijt."

Hoe zo'n agressieve hond kon toeslaan in de buurt, weet Inge niet. Het baasje van de hond wil niet met haar praten. "Maar deze hond is echt gevaarlijk", zegt Inge. "Ik denk dat er iets enorm fout is gegaan in de opvoeding."

'Durf niet buiten te komen'

De politie is gisteren bij Inge langsgekomen, zegt ze. "Ze weten ervan en laten de dierenbescherming langskomen."

Maar voor Inge is het te laat, zij is twee van de drie chihuahua's kwijt. "Ik durf niet meer buiten te komen."

Hond
Lees ook:
Hond scheurt hoofdhuid van Daniela's dochter helemaal los