Ga naar de inhoud
Monsterproces Caloh Wagoh

Levenslang en vrijspraak in onderdeel liquidatieproces Eris

Een beveiligde auto komt aan bij de rechtbank tijdens een eerdere zitting in het omvangrijke Eris-liquidatieproces. Beeld © ANP / Remko de Waal

De rechtbank heeft opnieuw een verdachte tot levenslang veroordeeld in het omvangrijke liquidatieproces Eris, rond motorclub Caloh Wagoh. De tweede verdachte werd vrijgesproken. Eerder deze week kregen drie andere verdachten in hetzelfde proces levenslang opgelegd.

In het Eris-proces zijn afgelopen dinsdag drie mannen veroordeeld tot de langst mogelijke straf.

Volgens de rechtbank staat vast dat Ferrel T. (35) betrokken was bij de liquidatie van de 25-jarige Amsterdammer Justin Jap Tjong. Hij heeft hem op 31 januari 2017 in de val gelokt, wat leidde tot zijn dood in Amsterdam-Osdorp. Jap Tjong werd van dichtbij tientallen keren beschoten. Medeverdachte Guyno O. (30) is door de rechtbank vrijgesproken.

Levenslang
Lees ook:
Levenslang voor Delano R. en 2 medeverdachten in monsterproces Caloh Wagoh

Motief is vergismoord

De moord op Jap Tjong zou volgens justitie te maken hebben met de 'vergismoord' op de 31-jarige Hakim Changachi, een paar weken eerder in Utrecht. Jap Tjong zou de chauffeur zijn geweest bij deze moordexpeditie, T. en O. de schutters.

Changachi werd aangezien voor het eigenlijke doelwit, een man die in dezelfde flat woonde. Toen plannen werden gemaakt om het eigenlijke doelwit alsnog dood te schieten, zou de 25-jarige Jap Tjong bang zijn geworden. Ruim twee weken na de vergismoord werd hij vervolgens zelf doodgeschoten.

In deze video (van vorige zomer) leggen we uit waar strafzaak Eris om draait:

Meedogenloze moordfabriek: dit is het liquidatieproces Eris

03:47
Het megaproces tegen leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh begon augustus vorig jaar. Het proces telt maar liefst 21 verdachten, 5 moorden en nog veel meer pogingen tot moord.

De moord zou zijn gepleegd in opdracht van Caloh Wagoh-oprichter Delano R., die eerder deze week tot levenslang werd veroordeeld. Met deze moord zou R. zich hebben willen bewijzen tegenover Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het zeer omvangrijke liquidatieproces Marengo. Taghi hoorde vorige week een levenslange gevangenisstraf tegen zich eisen.

De rechtbank zal waarschijnlijk pas halverwege volgend jaar uitspraak doen in de Marengo-zaak.

Bekijk ook: Nederland is koploper in hoge straffen

03:04
Het valt op, steeds vaker wordt er levenslang gegeven.