Personeelstekort

D66: ruimere blik bij werven van nieuwe politieagenten

07 juli 2022 06:00 Aangepast: 11 juli 2022 19:35
Politieagenten aan het werk in Amsterdam. Beeld © ANP

De politie in Nederland kampt al jaren met een personeelstekort. Tijdens de coronademonstraties, en nu weer met de boerenprotesten, blijkt hoeveel druk er op de agenten staat. D66 wil daarom dat er creatiever gekeken wordt naar het werven van nieuwe aanwas. Een meerderheid van de Kamer steunt dat voorstel.

Hoewel er de laatste jaren veel geld naar de politie is gegaan, groeit het aantal agenten in Nederland amper. Dat komt bijvoorbeeld door een uitstroom van agenten die met pensioen gaan.

Krappe arbeidsmarkt

Door de krappe arbeidsmarkt is het nu ook extra moeilijk om personeel te vinden. En dat is te merken. "De problemen op straat zijn op dit moment zo groot dat agenten soms diensten van veertien uur moeten draaien om de zaak goed te houden", zegt D66-Kamerlid Hanneke van der Werf. "Dat vind ik onverantwoord."

De vorming van de Nationale Politie in 2013 heeft de zaak geen goed gedaan, ziet D66. Het personeelsbeleid dat sindsdien gevoerd wordt zou te streng zijn, waardoor veel potentiële agenten buiten de boot vallen of afhaken en ergens anders een baan zoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie op de schop: 'Een Nederlandse variant van de FBI'

"Er zijn op dit moment heel veel mensen die graag bij de politie zouden willen werken", zegt Van der Werf. "Bijvoorbeeld zij-instromers, politievrijwilligers, maar ook mensen die binnen de organisatie graag zouden willen doorstromen, maar die daartoe niet de mogelijkheid hebben vanwege een te rigide personeelsbeleid."

Maatwerk

D66 pleit voor meer maatwerk en flexibiliteit bij het aanstellen van agenten, bijvoorbeeld met een 'bureau bijzondere instroom'. Dat richt zich op kandidaten die bij de politie zouden kunnen werken, maar (nog) niet aan alle reguliere voorwaarden voldoen. Als ze bijvoorbeeld nog één vinkje missen, kunnen ze bij een flexibele aanpak alsnog agent worden of hun opleiding beginnen. 

Volgens Van der Werf is Defensie een goed voorbeeld van hoe het zou kunnen werken. "Daar had je ook een bureau voor bijzondere instroom, voor mensen met een andere expertise, maar die wel van meerwaarde kunnen zijn voor de organisatie."

D66 vindt dat minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) het personeelsbeleid moet aanpassen. De partij krijgt de steun van een meerderheid in de Kamer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Extinction Rebellion wil snelweg blokkeren, grijpt politie sneller in dan bij boeren?

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore