Ga naar de inhoud
Lege schappen

Meerdere distributiecentra nog altijd geblokkeerd, boeren slapen voor de deur

Boeren voor de deur bij het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein Beeld © ANP

Bij verschillende distributiecentra van supermarkten hebben actievoerders de nacht doorgebracht en zo de leveringswegen geblokkeerd. Daardoor waren de eerste lege schappen gisteren in de winkels al zichtbaar.

Van supermarktketen Jumbo zijn vanochtend nog drie locaties bezet door actievoerders, zo laat een woordvoerster weten. Het gaat om centra in Raalte, Woerden en Nieuwegein. Om hoeveel actievoerders het gaat, is niet bekend. 

Nacht doorgebracht

Regionale media melden dat er ook nog acties bezig zijn in Nijkerk, Oosterhout en Almere.

Albert Heijn laat weten dat er geen distributiecentra worden geblokkeerd. "We hebben één blokkade bij ons home shop center in Oosterhout, dat is een locatie van waaruit online bestelde boodschappen bij klanten thuis worden bezorgd", laat een woordvoerster weten.

De acties leiden tot lege schappen in de supermarkten. Vooral bij de versafdeling is de impact direct merkbaar.

Om de boerenblokkades van distributiecentra 'in te dammen', is in het Gelderse Nijkerk maandagavond een noodverordening uitgevaardigd, liet de gemeente weten. Desondanks zijn actievoerders daar niet vertrokken. Een aantal heeft er de nacht doorgebracht, een ander deel heeft de trekker achtergelaten om dinsdagochtend weer terug te keren, meldt De Stentor. Er zou ondanks de noodverordening niet zijn ingegrepen door politie.

Feest voor de Jumbo

Volgens RTV Oost hebben boeren in Overijssel de nacht bij de Jumbo in Raalte doorgebracht in slaapzakken, in Haaksbergen zouden zo'n zeven trekkers zijn achtergebleven. 

Supermarkten:
Lees ook:
Supermarkten: 'Schade boerenblokkades bedraagt nu al miljoenen'