Man kocht toegangskaartjes

Juwelenrover Tefaf: vijf verdachten duidelijk in beeld

04 juli 2022 22:26 Aangepast: 05 juli 2022 09:24
De politie zoekt naar vijf mannen. Beeld © De politie.

Van de vijf mannen die volgens de politie betrokken zijn bij de juwelenroof op kunstbeurs Tefaf afgelopen dinsdag, zijn duidelijke beelden verspreid. Die zijn getoond in het RTL-programma Opsporing NL. De vermomde rovers gingen er met hun buit vandoor op elektrische steps en zijn verderop waarschijnlijk in een auto gestapt. 

Vanochtend werd al bekend dat volgens de politie hoogstwaarschijnlijk een vijfde man betrokken is. Hij zou een dag eerder de toegangskaartjes hebben gekocht voor de vier mannen die met grof geweld op klaarlichte dag een vitrine aan diggelen sloegen, om er met dure juwelen vandoor te gaan. 

Uit camerabeelden blijkt dat de mannen afzonderlijk binnenkwamen in het gebouw waar de beurs bezig was. Ze lieten hun toegangsbewijs zien en konden daarna ongestoord verder lopen. 

Eenmaal binnen liepen ze samen naar de juwelier. Daar haalde een van de mannen een hamer onder zijn jas vandaan, waarmee hij een vitrine ramde. De drie anderen bedreigden ondertussen omstanders met automatische wapens. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peperdure juwelen gestolen, en nu? 'Verkopen lukt niet'

Eerder was al op amateurbeelden te zien hoe een omstander de man met de hamer weg wilde trappen bij de vitrine. Maar toen twee vuurwapens op hem werden gericht, hield hij het voor gezien. 

De vermomde rovers gingen ervandoor op elektrische steps en zijn verderop waarschijnlijk in een auto gestapt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore