Bewakingsbeeld

Politie: vijfde verdachte kunstroof Tefaf is gefilmd

04 juli 2022 15:25
De ruimte waar de roof plaatsvond, werd afgeschermd. Beeld © Novum RegioFoto

Nog altijd zijn er geen verdachten opgepakt voor de geruchtmakende kunstroof op de Tefaf-beurs in Maastricht. De politie heeft bekendgemaakt dat er waarschijnlijk ook een vijfde verdachte betrokken is geweest bij de overval.

Hij kocht een dag eerder de toegangsbewijzen voor de overvallers en staat duidelijk op bewakingsbeelden. Vanavond wordt de zaak behandeld bij  het RTL-programma OpsporingNL.

De Nederlandse politie werkt samen met de Belgische en Duitse politie in de zoektocht naar de voortvluchtige verdachten. Bij de overval werden sieraden buitgemaakt. Niemand raakte gewond. Al snel na de roof gingen deze beelden rond:

Vier verdachten pleegden de overval op een juwelier, maar volgens de politie zijn er mogelijk nog meer mensen bij de roof betrokken. Weliswaar pakte de politie vlak na de overval twee Belgen op, maar die bleken niets met de zaak van doen te hebben.

De politie heeft veel beelden binnengekregen na een oproep die zich richtte op automobilisten met dashcams en omwonenden met beeldringbellen.  Op die manier kreeg de politie 'een beter beeld' van de vluchtroute van de verdachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Juwelenrovers Tefaf nog altijd op vrije voeten, politie onderzoekt camerabeelden

Vanavond besteedt het programma OpsporingNL op RTL5 om 20.30 uur aandacht aan de overval. "Daarin zijn nieuwe en betere beelden te zien van de verdachten en mogelijke vluchtroute. We roepen daarbij de hulp van burgers in om de zaak op te lossen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore