Ga naar de inhoud
Boerenprotest

Schiphol en KLM: kom morgen met de trein naar het vliegveld

Een lege parkeerplaats bij Schiphol. Beeld © ANP

Schiphol en KLM roepen reizigers op om morgen met de trein naar het vliegveld te komen. Door de aangekondigde boerenprotesten vrezen ze dat het vliegveld over de weg wel eens onbereikbaar kan worden.

Boeren hebben eerder ook al aangekondigd onder meer de toegangswegen naar Schiphol te willen blokkeren en het 'land plat te leggen'. De Koninklijke Marechaussee heeft al zware pantservoertuigen naar Schiphol verplaatst om trekkers te kunnen wegslepen. De gemeente  Haarlemmermeer kondigt aan geen blokkade te tolereren. Het kabinet heeft desnoods materieel van Defensie beschikbaar.

70.000 mensen

Volgens reisbranche ANVR vliegen er morgen een kleine 70.000 mensen vanaf Schiphol.     

Reisbranche
Lees ook:
Reisbranche bezorgd over boerenacties maandag: 'Wordt heel spannend'

Vliegmaatschappij KLM vreest dat de protesten mogelijk ook de vluchtschema's beïnvloeden. "Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist."

Eelde

Vliegveld Groningen Airport Eelde roept de boeren ook op om het vliegveld te ontzien omdat het diensten verleent voor het algemeen maatschappelijk belang zoals een traumahelikopter. Ook landen en stijgen er orgaandonorvluchten op voor het ziekenhuis in Groningen.

Volgens de luchthaven zijn er op dit moment nog geen concrete aanwijzingen of en wanneer er maandag acties komen bij de luchthaven. 

Bekijk ook: Van 'goed bezig' tot 'te ver': dit vindt Nederland van de boeren

01:46
Afgelopen week vroegen we aan Nederlanders op straat hoe zij denken over de boerenacties.