Ga naar de inhoud
Twee doden

Fatale schietpartij in McDonald's Zwolle 'was geen liquidatie'

De McDonald's in Zwolle waar de schietpartij plaatsvond. Beeld © ANP

De 32-jarige man die verdacht wordt van de fatale schietpartij in de McDonald's in Zwolle eind maart, zou aan de politie hebben verklaard dat het niet om liquidaties ging. Hij zou in paniek hebben gehandeld 'na zware bedreigingen'.

Dat schrijft de regionale krant De Stentor. Het Openbaar Ministerie verdenkt  Veysel Ü. van moord en gaat uit van een gerichte actie tegen de slachtoffers. Volgens de advocaat van Ü. is er 'geen enkele sprake' van een dubbele liquidatie met voorbedachte rade.

Twee broers doodgeschoten

Ü. wordt verdacht van de schietpartij op 30 maart. Toen kwamen twee broers van 57 en 62 jaar uit Zwolle om het leven. Op het moment van de schietpartij waren er veel mensen in het restaurant, onder wie kinderen.

Schoonzoon
Lees ook:
Schoonzoon doodgeschoten man McDonald's: 'Onze familie is kapotgemaakt'

De schutter sloeg op de vlucht, maar meldde zich nog dezelfde avond op het politiebureau in Deventer. De Stentor meldt dat de verdachte daarna de politie geholpen zou hebben bij het zoeken naar het moordwapen en zijn telefoon. Die had hij net buiten Zwolle uit de auto gegooid.

Donderdag 7 juli is in de rechtbank in Zwolle een inleidende zitting over de dubbele moord. Een hoogopgelopen conflict over een grote geldschuld zou mogelijk het motief kunnen zijn, meldden verschillende media eerder.

Voorarrest verlengd

Het voorarrest van de verdachte man werd in april met 90 dagen verlengd. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, is nog niet bekend.

Bekijk ook: Schietincident bij McDonald's Zwolle eist twee levens

01:03
Op de beelden van 30 maart is te zien dat de politie de omgeving rondom het restaurant had afgezet en onderzoek deed.