Honderden huisartsen in Den Haag

Politie houdt demonstrerende huisartsen tegen bij het Binnenhof

01 juli 2022 16:12
De politie heeft de demonstrerende huisartsen tegengehouden. Beeld © ANP

Honderden huisartsen zijn naar Den Haag gekomen om te demonstreren tegen de hoge werkdruk. Een groep demonstranten is vanaf het Malieveld naar het Binnenhof gegaan. De politie heeft ze tegengehouden.

Vanmiddag hebben honderden huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners zich verzameld op het Malieveld in Den Haag. Ze demonstreren tegen de hoge druk in de huisartsenzorg. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is de grens bereikt van wat de huisartsenzorg aankan.

Verhaal halen bij Kuipers

Gezondheidsminister Ernst Kuipers zou naar de demonstratie komen, maar door de uitgelopen ministerraad kon hij niet meer aanwezig zijn. Een groep demonstranten vertrok vervolgens naar het Binnenhof om verhaal te halen bij Kuipers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huisartsen lopen over, dus ze protesteren: 'De drukte is extreem'

Veel demonstranten zijn gekleed in een wit shirt. Daarop staat het aantal patiënten voor wie ze zorgen. Zo is op een shirt te lezen 's nachts 202.000 patiënten in m'n eentje'.

'Help de huisarts verzuipt'

Op borden staan teksten als 'Heeft u een momentje? Wij namelijk niet!' en 'Help de huisarts verzuipt'. Sommige mensen hebben een paarse krokodil bij zich, als symbool voor bureaucratie.

Honderden huisartsen demonstreren in Den Haag. Honderden huisartsen demonstreren in Den Haag.
Veel huisartsen hebben borden en spandoeken meegenomen. Veel huisartsen hebben borden en spandoeken meegenomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore