Ga naar de inhoud
Protest gaat door

Boer die vastzat voor doodslag bedankt politie met taart

Boer Tim bedankt de politie met taart.

De boer die vastzat omdat hij woensdag inreed op een politiebus op de A37, is weer vrij. Hij werd beschuldigd van poging doodslag, maar die verdenking is afgezwakt. De vrijlating van de boer genaamd Tim ging niet geheel ongemerkt voorbij, de agenten van het Groningse politiebureau kregen namelijk taart van hem aangeboden.

Beelden van boer Tim die het gebak overhandigt, verschenen vandaag op social media. "Ik ben hier woensdagnacht heen gebracht en donderdag de hele dag gezeten. Wegens een demonstratie tegen het stikstofbeleid. Ik ben aangehouden op de A37. Ik ben hier woensdagnacht en donderdag goed verzorgd", zegt hij.

ME'er bedankt

"Ik wil ook de ME’er bedanken die mijn tractor heeft meegebracht naar het politiebureau in Emmen. Die zou eigenlijk afgesleept worden, maar hij heeft hem meegenomen. Hij heeft aangegeven dat hij vroeger loonwerker was. Een man uit de Achterhoek met nuchter boerenverstand."

"We zijn enorm blij dat het zo heeft kunnen verlopen", gaat Tim verder, die een zware aanklacht tegen hem geschrapt zag worden: "De zaak van doodslag en moord is geseponeerd."

De media hoeven voorlopig geen gebak te verwachten, blijkt uit de video: "Het debat over stikstof is helaas nog niet ten einde. We gaan op een juiste manier verder met de demonstratie. We hopen dat het nu eens in een goed daglicht wordt gezet, in plaats van het knip- en plakmateriaal van de media."

Compliment wordt gewaardeerd

Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland zegt tegen RTL Nieuws dat de attentie van boer Tim uniek is: "Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, dat ik weet."

De agenten stellen het bezoek op prijs: "Ik heb van collega's gehoord dat zijn actie gewaardeerd wordt. Het was een goed gesprek. Vooral zijn compliment over de goede behandeling valt in goede aarde."

'Respect voor deze boer'

Ook de reacties onder de video op Facebook zijn veelal positief. "Dat is boerenverstand", schrijft Annemieke. "Even goed nadenken en dan het beste doen. Grote duim voor hem."

Laura Joan schrijft: "Mooi mens. Dit is waar het allemaal om moet draaien. Verbinding!" En Marian schrijft: "Dit is nou het stereotype boer. Ziet de goede dingen ook, naast alle ellende die ze over zich heen gestort krijgen. Respect voor deze boer."

Geen
Lees ook:
Geen poging doodslag: OM past aanklacht tegen boer (23) aan