Ga naar de inhoud
Vitaminen en mineralen

'Meer dan de helft van Nederlanders gebruikt supplementen'

Een groot deel van de Nederlanders neemt elke dag wel een pilletje. Beeld © ANP

Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) gebruikt supplementen, meldt marktonderzoeker Multiscope op basis van onderzoek onder 5000 Nederlanders. Jaarlijks wordt daaraan ongeveer 1,1 miljard euro uitgegeven.

Het gaat dan om voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen, maar ook  kruidensupplementen, waaronder kurkuma en kamille. Voedingssupplementen worden volgens het onderzoeksbureau opvallend vaak genomen. Een ruime meerderheid van de gebruikers (62 procent) neemt deze zelfs dagelijks.

Drogisterij 

Ze halen de middelen meestal bij de grote drogisterijketens. 39 procent van de voedingssupplementen die worden aangeschaft zijn van huismerken. Kruidvat is veruit het meest gekochte merk, met een marktaandeel van 21 procent, daarna volgen Holland & Barrett (10 procent), Lucovitaal (9 procent), Davitamon (9 procent) en Etos (4 procent).

Twee derde van de supplementen wordt aangeschaft in de winkel. Drie op de tien kopen supplementen online en slechts 2 procent heeft een abonnement waarbij de middelen periodiek worden thuisbezorgd.

Er
Lees ook:
Er is een nieuwe website voor alles wat je wilt weten over voedingssupplementen
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update