Onschuldig

Verdachten brute kunstroof Tefaf weer vrijgelaten

29 juni 2022 18:24 Aangepast: 29 juni 2022 19:34
De vitrines zijn ingeslagen.

De twee mannen die gisteren werden opgepakt voor de brute roofoverval op kunstbeurs Tefaf in Maastricht, zijn weer vrijgelaten. De twee Belgen blijken niets met de overval te maken te hebben, meldt de politie.

Het politieonderzoek lijkt daarmee weer terug bij af. De politie is nog steeds op zoek naar de vier mannen die gisteren met grof geweld met hamers insloegen op een vitrine. De overval werd gefilmd.  Het lijkt erop dat de overige bezoekers van de prestigieuze kunstbeurs door enkele van hen op afstand werden gehouden door te dreigen met  vuurwapens.

Hoe de mannen met zulke wapens de beurs konden betreden is onduidelijk. De Tefaf-beurs is een van de meest prestigieuze kunstbeurzen ter wereld, waar veel topstukken staan, die voor soms vele miljoenen van eigenaar wisselen. 

Het is niet bekend gemaakt wat de overvallers hebben buitgemaakt. Vermoedelijk maakten ze een collier buit ter waarde van 27 miljoen euro.

Dashcambeelden

De politie doet een oproep aan bezoekers met een dashcam om beelden beschikbaar te stellen. "De TEFAF is een beurs voor mensen met wat duurdere auto's, die vaak een dashcam hebben. Mogelijk hebben de mensen zelf niets gemerkt van de overval, maar hebben zij de verdachten nietsvermoedend in beeld gehad.

Ook vragen we mensen van een naburige woonwijk of zij beelden hebben van hun ringbelsysteem."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gewapende overval op Tefaf-beurs in Maastricht, twee verdachten opgepakt

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore