Ga naar de inhoud
Zelfs kans op hagel

Vandaag nog maar even genieten, want morgen gaat het regenen en onweren

Archieffoto. Beeld © ANP

Het is vandaag warm en de zon schijnt uitbundig, maar dat slaat morgen om. Er komt regen en onweer aan. "De temperatuur gaat dan ook bijna 10 graden naar beneden."

Laten we beginnen bij vandaag. "Het is zomers warm", vertelt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar. "De zon doet goede zaken en het kan op sommige plekken zelfs 29 graden worden."

Regen in het oosten

In het oosten van ons land kan het wel wat nat worden. Daar verdwijnt de zon in de loop van de middag achter de wolken, en is er kans op een bui. "Ook vannacht kan in het noordoosten wat regenen."

Bekijk hier de buienradar:

 

Morgen begint de dag goed: droog met best wat zon en een graad of 25, maar aan het eind van de ochtend wordt het bewolkt.

Regen, onweer en hagel

Deze wolken brengen niet veel goeds. "Er is morgenmiddag kans op regen, onweer, windstoten van 70 kilometer per uur en zelfs hagel", zegt Erasmus. Er lijkt flink veel neerslag te gaan vallen, waarschuwt de meteoroloog. In het hele land koelt het dan snel af naar een graad of 20.

Krijgen
Lees ook:
Krijgen we door klimaatverandering vaker snikhete dagen?

Zonnig weekend

Maar na morgen herpakt het weer zich. Vrijdag wordt het 21 graden en er kan nog een enkele bui vallen. Daarna wordt het gemiddeld zo'n 23 graden, zonnig en het blijft vrijwel overal droog. "Het wordt zeker niet koud, maar ook niet meer zomers warm."

Bekijk ook: zo snel wordt het levensgevaarlijk heet in je auto

03:43
Elke zomer moeten kinderen en dieren gered worden uit snikhete auto's. Die kunnen geparkeerd in de zon namelijk in no time veranderen in sauna's. Verslaggever Laura Veneman nam de proef op de som, terwijl een thermofysioloog haar temperaturen mat.