Kunstbeurs ontruimd

Gewapende overval op Tefaf-beurs in Maastricht, twee verdachten opgepakt

28 juni 2022 12:21 Aangepast: 29 juni 2022 19:00

Op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht is aan het eind van de ochtend een gewapende overval geweest. Op video's en foto's is te zien dat vitrines werden ingeslagen. De politie heeft na een klopjacht twee verdachten aangehouden.

De melding over de overval kwam rond 11.30 uur bij de hulpdiensten binnen. Volgens dagblad De Limburger vond de overval plaats bij juwelier Symbolic & Chase. De overvallers namen diverse spullen mee. Waaruit de buit bestaat, wordt door de politie 'in het kader van het onderzoek' niet bekendgemaakt.

De kunstbeurs werd na de overval direct ontruimd; alle bezoekers werden naar buiten gestuurd.

Bekijk hier de spectaculaire beelden van de overval:

Vier verdachten

De overvallers zouden zijn gevlucht via het restaurant. De politie laat weten dat er vier verdachten zijn, van wie er nu dus twee zijn aangehouden.

Bij de klopjacht op de verdachten werden enkele wegen en de Koning Willem Alexandertunnel afgesloten. Die zijn nu weer opengesteld.

Ooggetuige: 'Mensen begonnen te rennen'

"Wat we merkten is dat mensen begonnen te rennen", zegt een ooggetuige tegen RTL Nieuws. "Iedereen dacht: wat gebeurt er? Er was wel wat paniek, er waren veel bezoekers. Er ontstond veel onduidelijkheid: moeten we nou wel of niet weg?"

Inmiddels is de ooggetuige, die werkzaam is bij Tefaf, weer binnen. Dat geldt ook voor bezoekers. Het deel van de hal waar de overval plaatsvond, is afgezet met linten.

Op social media wordt massaal gereageerd op beelden van de overval. Veel mensen denken dat die in scène is gezet. Maar zowel politie als de organisatie van Tefaf bevestigt dat het om een echte overval gaat.

Bezoekers en omstanders staan buiten te wachten bij de Tefaf-beurs. Bezoekers en omstanders staan buiten te wachten bij de Tefaf-beurs.

'Hoe is het mogelijk?'

Kunstdetective Arthur Brand vraagt zich af 'hoe het mogelijk is dat ze met deze wapens binnen zijn gekomen'. "Dat is de grote vraag", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Misschien hebben ze die eerder ergens verstopt, maar dit is wel heel riskant. Het DNA vliegt dan alle kanten op. Een gedurfde overval, dat is het zeker. Het zou kunnen gaan om Oost-Europese bendes, die maken zich vaker schuldig aan dit soort gewapende diefstallen. Diamantroven komen regelmatig voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore