Stijging

Bijna 700 mensen met corona in Nederlandse ziekenhuizen

27 juni 2022 15:46
Verpleegzorg op een corona-afdeling. Beeld © ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu bijna evenveel coronapatiënten als begin mei, toen het aantal ziekenhuispatiënten juist daalde. Er liggen nu 695 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, 92 meer dan voor het weekend.

Uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) blijkt dat 37 mensen met Covid-19 op een intensive care liggen, en 648 mensen op een verpleegafdeling. Voor het weekend lagen 27 coronapatiënten op de ic en 566 op een verpleegafdeling.

Aantal relatief laag 

Ondanks de toename is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen nog steeds relatief laag. Er liggen momenteel aanzienlijk minder patiënten die positief zijn getest op corona in het ziekenhuis dan tijdens de laatste golf; tussen eind oktober en eind april hebben ziekenhuizen continu meer dan duizend patiënten met Covid behandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Corona is terug, maar de zorgen (nog) niet: 'De situatie is heel anders'

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die als een direct gevolg van hun coronabesmetting zijn opgenomen en mensen die door een andere oorzaak in het ziekenhuis zijn beland en toevallig besmet bleken.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore