Ga naar de inhoud
'Weekend droog en zonnig'

Juni eindigt warm: woensdag gemiddeld 27 graden

Beeld © ANP (archieffoto)

Veel mensen zullen blij worden van het weer de komende week: het is niet te heet, maar ook niet te koud. De laatste dagen van juni verlopen zelfs wat warmer dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar, zegt Magdel Erasmus, meteoroloog bij Buienradar.

Vandaag is het wisselend bewolkt, maar van tijd tot tijd laat de zon zich ook zien. We houden het overigens niet overal droog. Vanmiddag kunnen er buien vallen. "En die kunnen flink uitpakken", vertelt Erasmus. De regen kan gepaard gaan met windstoten en onweer. Het wordt zo’n 21 graden.

Woensdag het warmst

Morgen en woensdag laat de zon zich steeds meer zien en blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur doet er een schepje bovenop.

"Het kan lokaal zomers warm worden, en woensdag wordt het gemiddeld zelfs 27 graden. Je ziet wel, zoals vaker, dat het aan de kust wat minder warm wordt dan in het oosten en zuidoosten van het land. Daar kan 3 tot 5 graden verschil tussen zitten."

Het zijn dagen met weinig wind. En dat betekent dan ook dat het tot in de avond prima is om buiten te kunnen zitten.

Donderdag kans op onweer

Donderdag blijft het nog steeds warm. "Dan wordt het 24 tot 25 graden. De dag begint met redelijk wat zon, maar later op de dag trekken regen- en onweersbuien over het land."

Vrijdag wordt het niet warmer dan 21 graden. "Er is meer bewolking en er kan een drup regen vallen." Maar zover de weerkaarten het nu laten zien, lijkt het in het weekend vrijwel droog te blijven. "De temperatuur stijgt weer enkele graden en er is genoeg ruimte voor de zon."

Krijgen
Lees ook:
Krijgen we door klimaatverandering vaker snikhete dagen?