Ga naar de inhoud
Grillige week

Nog even doorbijten, 'zacht Hollands zomerweer' is in aantocht

Beeld © ANP

Nederland gaat een regenachtige nacht tegemoet, waarin volgens Buienradar-weerman Thomas Vermeulen 'hier en daar een klap onweer mogelijk is'. Morgen is het op de meeste plaatsen grotendeels droog. Vooral dinsdag wordt een stralende zomerdag met temperaturen rond de 25 graden.

Vandaag houdt het druilerige weer nog even aan. In de westelijke helft valt nog wat motregen, later kunnen er in het binnenland wat buien ontstaan. In het westen wordt het dan wat droger, maar vanaf het einde van de middag neemt de kans op buien vanuit het zuidwesten weer toe.

"Interessant wordt het vanavond en vannacht", zegt Vermeulen. "Er trekt een buiengebied over het land, van zuid naar noord, en dat gaat mogelijk gepaard met onweer. Ik verwacht vooral in de westelijke helft van het land veel regen."

Morgenochtend is het in de grootste delen van Nederland alweer droog. "Misschien krijgen Groningen en Drenthe in de ochtend nog een buitje, maar verder wordt morgen een droge dag. In het oosten meer wolkenvelden, in het westen kan de zon doorbreken."

Krijgen
Lees ook:
Krijgen we door klimaatverandering vaker snikhete dagen?

Maandag verloopt ongeveer zoals morgen, maar dinsdag belooft een stralende dag te worden: "We gaan zomeren, met zo'n 24 of 25 graden in het midden van het land. In het oosten en zuidoosten misschien ietsje warmer, zo'n 26 graden."

Daarna kan het twee kanten op, volgens de weerman. "De dreiging van onweer neemt toe, omdat de warme lucht in Nederland blijft hangen. Maar als de neerslag uitblijft, zou het op donderdag in het oosten van het land tropisch warm kunnen worden. Kortom, niet al te stabiel."

Volgend weekend staat er vooralsnog een aangenaam weekend op de planning, 'zacht Hollands zomerweer', met temperaturen rond de 22 graden.

Mogelijk
Lees ook:
Mogelijk eerste tropische dag, vanavond onweer