'Lang hulp nodig'

Crowdfunding voor gewonde actieboer levert meer dan ton op

25 juni 2022 11:59 Aangepast: 25 juni 2022 12:07
Het ongeluk gebeurde op de A12 bij Ede. Beeld © Persbureau Heitink

Via crowdfunding is ruim 100.000 euro opgehaald voor de boer die woensdagavond gewond raakte bij een ongeluk op de A12 bij Ede. De tractor waarop hij met zijn vrouw en dochter zat, kwam in botsing met een vrachtwagen. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Het gezin had eerder die dag meegedaan aan het boerenprotest in het Gelderse Stroe.

Familieleden begonnen de inzamelingsactie om met de opbrengst een nieuwe trekker te kunnen kopen voor het gezin uit Nieuwerbrug. "Kunnen we er met elkaar voor zorgen dat hij een andere trekker kan kopen en/of hulp kan betalen? Zodat het noodzakelijke werk op de boerderij door kan gaan?"

Volgens een update op de actiesite is 'boer Bert' voor de tweede keer geopereerd. Dat 'is goed gegaan', maar 'de situatie is zorgelijk en de weg naar herstel kan maanden in beslag nemen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie zoekt op beelden naar boeren die snelwegverbod overtraden

Bijna 3700 mensen hebben de afgelopen dagen steunbetuigingen geschreven en donaties gedaan. Vanochtend steeg het opgehaalde bedrag boven de 100.000 euro uit, waarop de initiatiefnemers het streefbedrag verhoogden naar 115.000 euro.

"De kans is groot dat er heel lang hulp nodig zal zijn op de boerderij gezien de verwondingen van Bert. Mocht er geld overblijven, dan gaat dit naar Agractie. Zij zullen beter zicht hebben op welke boeren wat nodig hebben op financieel gebied."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele boeren spreken Kamerleden in pauze stikstofdebat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore