Instelling voor zieke kinderen

Verpleegkundige (55) verdacht van misbruik kind in Waalre

24 juni 2022 17:31 Aangepast: 24 juni 2022 17:59
Foto ter illustratie. Beeld © dpa Picture-Alliance

Een 55-jarige man die werkt bij een zorginstelling voor ernstig zieke kinderen in Waarle, is opgepakt op verdenking van ontucht met een minderjarige.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dit na berichtgeving van Omroep Brabant. Over de man die werkte bij Villa Expertcare als kinderverpleegkundige, kwamen in mei twee meldingen van misbruik binnen. Hij werd op non-actief gesteld.

"Er is onderzoek gedaan naar de meldingen, en naar aanleiding daarvan is één verdenking van ontucht gekomen", zegt een woordvoerder van het OM Oost-Brabant. "Er is op dit moment geen reden dat deze verdenking wordt uitgebreid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer aangiftes van ontucht door oud-directeur Kanjer Wens

Villa ExpertCare vangt kinderen op die chronisch ziek zijn of veel zorg nodig hebben. De man is inmiddels aangehouden door de politie. Het onderzoek gaat verder en omdat het gaat om kwetsbare kinderen, zullen specialisten worden ingezet.

De ouders van de kinderen zijn bijgepraat door de directie van Villa ExpertCare, de zedenpolitie en de GGD. Een woordvoerster van de instelling zegt enorm geschrokken te zijn. "Je hebt hier te maken met een kwetsbare doelgroep, kinderen die niet altijd voor zichzelf kunnen praten. Vreselijk! Vanuit de ouders waren er veel vragen tijdens de informatiemiddag."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore