Ontsnapping Pompekliniek

Binnen een minuut stonden de tbs'ers buiten: 'Ingrijpen was niet meer mogelijk'

23 juni 2022 14:13 Aangepast: 23 juni 2022 20:55
De Pompekliniek in Nijmegen, waaruit twee gevaarlijke tbs'ers ontsnapten. Beeld © ANP / Marcel Krijgsman

De twee tbs'ers die dinsdagavond zijn ontsnapt uit de kliniek van de Pompestichting in Nijmegen waren binnen een minuut weg. De ontsnapping, die werd gezien op de beveiligingscamera's, ging zo snel dat ingrijpen niet meer mogelijk was.

Dat zegt een woordvoerder van de stichting na berichtgeving van de Gelderlander. De twee vluchtten in een gereedstaande auto nadat in het hek van de tbs-kliniek met een slijptol door onbekenden een gat was gemaakt.

Extra hek in aanbouw

De Pompestichting besloot eerder al een extra hek aan te leggen na eerdere ontsnappingen. Dit tweede hek is nu voor 75 procent af, maar volgens de krant niet op de plek waar de tbs'ers ontsnapten.

De Pompestichting bekijkt of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn in afwachting van de voltooiing van de bouw van het hek. De stichting benadrukt dat er tijdens de werkzaamheden al extra camera's waren geplaatst en extra beveiligingsrondes plaatsvonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Politie deelt namen en foto's ontsnapte tbs'ers

Vuurwapengevaarlijk

De politie en het Openbaar Ministerie meldden gisteren dat de ontsnapte tbs'ers de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Windster zijn. Dijkman is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor een gewelddadige overval. Windster kreeg in 2019 5,5 jaar cel en tbs voor afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers om het leven kwam.

Na hun ontsnapping is meteen gezocht met onder meer een politiehelikopter, maar hun verblijfplaats is nog onbekend. Het duo is volgens het OM vuurwapengevaarlijk.

Bekijk ook - Zoektocht naar ontsnapte tbs'ers: 'Ze zijn gevaarlijk'

De politie heeft de namen van de twee criminelen prijsgegeven die gisteravond ontsnapten uit een tbs-kliniek in Nijmegen. Luciano Dijkman (24) en Sherwin Benshomin Windster (27) zijn gevaarlijk en moeten daarom zo snel mogelijk worden opgepakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore