Ga naar de inhoud
28 slachtoffers

3,5 jaar cel en tbs voor kinderlokker van Waddinxveen

Archieffoto rechtbank Den Haag Beeld © Hollandse Hoogte

De 51-jarige kinderlokker Marco de W. uit Waddinxveen is veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar en tbs met voorwaarden. Tussen december 2019 en oktober 2021 pleegde hij ontucht met 28 jongens en meisjes of probeerde dat.

Hij dwong jonge kinderen op straat hun geslachtsdeel te laten zien, zichzelf te betasten en hij betastte hen. Dat gebeurde in Waddinxveen, Gouda, Gouderak en Zuidplas. Zijn slachtoffers waren tussen de 6 en 12 jaar oud. 

Dwingend en dreigend

De W. benaderde de kinderen op een dwingende en dreigende manier, zei de rechter. "Hij deed zich bijvoorbeeld voor als iemand die straf uitdeelde voor het maken van rommel." 

Officier
Lees ook:
Officier van justitie valt flauw tijdens strafeis tegen verdachte kinderlokken

Sommige kinderen hebben nog altijd last van het gedrag van hun belager, zei de rechter in de uitspraak. De straf pakte een half jaar hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie.

Pedofiele stoornis 

De man heeft een pedofiele stoornis. Hij heeft na zijn arrestatie de feiten direct bekend en gaf tijdens de behandeling van de zaak toe dat hij hulp nodig heeft. De rechtbank wil dat de verdachte - zelf vader van twee kinderen - ook na afloop van zijn tbs-behandeling onder intensief toezicht blijft staan.