Boerenprotest

Ondanks oproep en verbod toch honderden trekkers op snelwegen

22 juni 2022 07:39 Aangepast: 22 juni 2022 08:01
Trekkers op de A37 bij Hoogeveen Beeld © ANP

Ondanks de oproep van de organisatie en de aankondiging van de politie om streng op te treden, rijden er toch op verschillende plaatsen honderden trekkers op de snelwegen. Inmiddels is de chaos in het midden van de het land zo groot dat Rijkswaterstaat iedereen oproept zijn reis uit te stellen.

Op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer bij Eindhoven rijden volgens Rijkswaterstaat ook een paar honderd tractoren. Op verkeerscamera's is te zien dat er verderop bij de snelweg bij Den Bosch ook een stoet trekkers over de snelweg rijdt. 

Het is voor trekkers verboden op auto- en snelwegen te rijden. Gisteren had de politie al aangekondigd daarop te zullen handhaven.  Het is niet duidelijk of dat momenteel gebeurt.

Boerenprotest in Stroe

De trekkers zijn op weg naar Stroe in Gelderland, waar vandaag een groot boerenprotest wordt gehouden. De boeren protesteren tegen het aangekondigde stikstofbeleid, dat stelt dat de hoeveelheid vee in Nederland drastisch moet worden teruggebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Boerenprotest in Stroe: wegen en afritten afgesloten, scholen en bedrijven dicht

Vannacht greep de politie wel in Zeeland, toen een groep boeren daar met hun trekker de A58 op wilde rijden. 

Vanuit Vlagtwedde

Ook is een stoet van 90 tractoren vanmorgen vertrokken vanuit het Groningse Vlagtwedde, richting Stroe. Tijdens de tocht zullen nog meer boeren met trekkers bij hen aansluiten. Een van de veehouders uit deze stoet heeft al aan de politie laten weten dat ook ze een deel over de A28 zullen rijden. De politie heeft daarvoor geen toestemming gegeven. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore