Onwel op perron Hilversum

Conducteur overleden na opstootje met zwartrijders, verband onderzocht

20 juni 2022 11:12 Aangepast: 20 juni 2022 11:46
Beeld © ANP

Op een perron op station Hilversum is gisteravond laat een hoofdconducteur tijdens zijn werk onwel geworden. De 62-jarige man moest worden gereanimeerd, maar kwam te overlijden. Vlak daarvoor was hij betrokken bij een incident met twee zwartrijders.

De conducteur sprak in een rijdende trein in de buurt van Hilversum twee jongens van 15 en 16 jaar aan, toen bleek dat zij geen geldig vervoersbewijs bij zich hadden. Er ontstond een woordenwisseling, zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws.

"Twee andere collega's kwamen erbij. Toen werd het duwen en trekken. Daarop is de trein gestopt in Hilversum." Eén van de jongens is daar aangehouden. De ander werd later thuis opgespoord. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minderjarige meisjes zien man zichzelf betasten in trein, politie doet onderzoek

Na het opstootje werd de man onwel op het perron en kwam hij te overlijden. De politie benadrukt dat nog wordt onderzocht of er een verband is tussen het overlijden en het incident.

De twee tieners zitten nog vast. Het is niet duidelijk waarom de conducteur onwel is geworden. Er loopt een onderzoek naar het incident.  Mensen die in de trein zaten of op het perron iets hebben meegekregen van het incident, worden opgeroepen zich te melden.

NS geschokt

Volgens woordvoerder Erik Kroeze van de Nederlandse Spoorwegen voelde de conducteur zich niet lekker. "Hij ging op een bankje zitten buiten de trein op station Hilversum en is toen weggezakt. Dit gebeurde kort na het incident."

Kroeze: "We zijn enorm geschokt dat een collega overleden is bij het  uitvoeren van zijn werk. Het gaat om een hoofdconducteur uit Hengelo, die jarenlang bij de NS werkte. We hebben contact met directe collega's en familie, het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore