Ga naar de inhoud
A28 bij Hooghalen

Twee doden en vijf gewonden door ongeluk met spookrijder op A28

Beeld © Rijkswaterstaat / weginspecteur Jeroen (via Twitter)

Op de A28, bij het Drentse Hooghalen, is vannacht rond 00.30 uur een ernstig ongeval gebeurd. Daarbij zijn twee doden gevallen, vijf anderen raakten gewond. Bij het ongeluk botste een spookrijder frontaal op een tegemoetkomend auto.

De politie ontving vlak voor het ongeluk meerdere meldingen over de spookrijder, die met hoge snelheid over de A28 reed. Meerdere agenten zijn daarop naar de snelweg gereden om de spookrijder te laten stoppen.

Achtervolging

In de buurt van Assen leek het voertuig te stoppen. Toen agenten de bestuurder wilden controleren ging deze er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtervolging. Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend. Er is door agenten geprobeerd om het verkeer stil te leggen en te waarschuwen voor het spookrijdende voertuig, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomende auto.

In die auto zat een 35-jarige vrouw uit Leek. Zij overleed ter plekke. Ook de bestuurder van het spookrijdende voertuig, een 30-jarige man uit Assen, kwam bij het ongeval om het leven. 

De gewonden zaten in de drie andere voertuigen. Het gaat om een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijksrecherche ingelicht

Vanwege het onderzoek is de weg in beide richtingen meerdere uren afgesloten geweest. Omdat aan de aanrijding een achtervolging door de politie voorafging, is de Rijksrecherche ingelicht. Die gaat, zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zijn betrokken en mensen gewond zijn geraakt of omkwamen, ook onderzoek doen.

De politie roept getuigen op zich te melden, en verzoekt ook mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder of de aanrijding deze beelden via een online tipformulier op de website van de politie te uploaden.