Bezoekers kokend

Extra waterverdeelpunten in aantocht voor bloedheet Pinkpop

17 juni 2022 17:36 Aangepast: 17 juni 2022 17:46
Bezoekers van Pinkpop bij een watertappunt. Beeld © ANP

Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) gaat vier extra waterverdeelpunten opstellen op het terrein van Pinkpop. WML neemt die maatregel na een stortvloed aan klachten over erg lange rijen wachtenden voor de drie watertappen die er aanvankelijk waren. Op het festivalterrein staan op drie plekken waterverdeelpunten, maar dat is veel te weinig.

De rij wachtenden onder de gloeiend hete zon zwol aan, met wachttijden van zeker een half uur of meer. De temperatuur steeg vanmiddag tot boven de 30 graden.

Watermuren

Ook op de campings staan op drie plekken verdeelpunten van water. WML laat zo snel mogelijk vier nieuwe watermuren aanrukken waar mensen water kunnen tappen. "Wanneer die precies aankomen, is nog niet duidelijk", aldus een woordvoerster. "Dat kan vrijdag zijn, of zaterdagochtend."

Ze heeft wel nog een tip: "Op alle toiletpunten staan wastafels met leidingwater. Daar kunnen mensen ook hun lege flesjes vullen met drinkwater." Bezoekers klagen intussen steen en been: bij de tappunten zou de waterdruk lang niet hoog genoeg zijn om flesjes snel te kunnen vullen:

Pinkpopmanager Niek Murray zei in een reactie dat mensen ook aan drinken kunnen komen bij de vele drankverkooppunten. Tegen betaling weliswaar. "Het is hun eigen keus om in de rij te gaan staan voor water van WML", zei hij. "Wij doen er alles aan om goede service te verlenen." WML deelt het water gratis uit.

Tentzeilen

Bij de EHBO-posten zetten medewerkers zich schrap voor wat komen gaat. Vanwege de hitte moeten veel mensen geholpen worden, is de verwachting. 

Her en der zijn enkele tentzeilen opgezet om mensen wat schaduw te bieden. De behoefte daaraan is groot: mensen zitten er bij elkaar om even uit de zon te kunnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eropuit dit weekend? Hittestress ligt op de loer: 'Voelt zaterdag als 48 graden'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNMI: code geel in Limburg en Brabant vanwege extreme hitte

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore