Ga naar de inhoud
Tegel van viaduct

Donny M. verdachte in zaak-Gino, eerder veroordeeld voor poging doodslag

Donny M. Beeld ©

Donny M., die verdacht wordt van de moord op de 9-jarige Gino, werd in 2015 al eens veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij zou in Sittard een zware tegel vanaf een viaduct hebben gegooid richting een auto, schrijft De Limburger.

De nu 22-jarige M. was destijds nog maar 15 jaar oud. De rechter legde hem 100 uur taakstraf op, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij kreeg een lage straf omdat deskundigen hem verminderd toerekeningsvatbaar hadden verklaard.

De vrouw in de auto kwam met de schrik vrij. Volgens haar was de tegel vlak voor haar auto gevallen. Donny M. ontkende dat. Hij verklaarde dat er geen opzet in het spel was en dat hij de tegel achter de auto had gegooid. De rechter vond dat niet geloofwaardig en veroordeelde hem, zo meldt De Limburger.

Misbruik

Onlangs bevestigde de advocaat van M. al aan RTL Nieuws dat haar cliënt eerder werd veroordeeld voor misbruik. Dat gebeurde in 2017. De toen 17-jarige M. kreeg jeugddetentie opgelegd voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen. Daarnaast kreeg hij een klinische behandeling bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor misbruik

Gino is gisteren in besloten kring begraven in Maastricht. De jongen verdween op woensdagavond 1 juni toen hij in Kerkrade aan het voetballen was. Enkele dagen later werd hij dood teruggevonden achter een uitgebrande woning in Geleen.

Voorarrest

Gino woonde in Maastricht bij zijn alleenstaande moeder. Die kon echter niet voor hem zorgen door ziekte, zodat hij ging logeren bij een oudere zus in Kerkrade. Hij was daar net een week toen hij verdween.

M. wordt donderdag voorgeleid aan de raadkamer in Maastricht. Die beslist over zijn gevangenhouding. De raadkamer kan zijn voorarrest met negentig dagen verlengen.