'Meer zekerheid'

Schiphol komt met extra schermen met wachttijd tot security

14 juni 2022 16:03 Aangepast: 15 juni 2022 08:39
Drukte in de vertrekhal op Schiphol. Beeld © ANP

Schiphol plaatst extra schermen in de terminal waarop de voorspelde wachttijd is te zien tot aan de veiligheidscontrole. De luchthaven heeft die deze week bij wijze van proef geplaatst in vertrekhal 1 en binnenkort volgen meer plekken.

De schermen zijn een aanvulling op de reguliere borden vlak bij de security, waarop de actuele wachttijd al was te zien. Reizigers kunnen nu ook op andere plekken, bijvoorbeeld als ze in een lange rij staan in de vertrekhal, zien hoe lang ze erover doen.

'Meer zekerheid'

"Niet weten hoe lang je in de rij staat en de angst om je vlucht te missen, behoren tot de vervelendste onzekerheden die je hebt als reiziger op een luchthaven", zegt Patricia Vitalis, directeur Airport Operations. "Het zijn begrijpelijkerwijs ook de meestgestelde vragen. Met deze schermen willen we reizigers meer zekerheid bieden als ze in de rij staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zelfscanpoortjes op Schiphol geplaagd door storingen

Schiphol kampt al weken met personeelstekorten, onder meer bij de beveiliging en de afhandelaars. Dit zorgt ervoor dat passagiers in lange rijen terechtkomen. De extra schermen zijn onderdeel van het Actieplan Zomer 2022, waarin het streven onder meer is passagiers beter te voorzien van informatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore