Ga naar de inhoud
Slachtoffer zat aan tafel

Man neergeschoten op vol terras in Tilburgse binnenstad

Tijdens de schietpartij was het druk in de binnenstad. Beeld © SQ Vision

Op een druk terras in het centrum van Tilburg is afgelopen nacht een man neergeschoten. De schietpartij was rond 00.30 uur op de Heuvelring, waar op dat moment veel uitgaanspubliek was.

Volgens Omroep Brabant werd de man onder vuur genomen terwijl hij met meerdere mensen aan een tafel zat. "Het incident gebeurde op een terras net om de hoek van een plek waar een optreden was", zegt een woordvoerder van de politie. Het Festival van het Levenslied werd even verderop gehouden.

Twee verdachten gingen er na de schietpartij in een auto vandoor. De auto kwam vanwege paaltjes in de weg niet verder. De politie was snel ter plekke en een agent heeft een waarschuwingsschot gelost. Daarna kon één verdachte worden aangehouden.

De tweede verdachte sloeg te voet op de vlucht. Hij is er waarschijnlijk met een andere auto vandoor gegaan, zegt de politie. 

Het slachtoffer is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend. Ook over de aanleiding van de schietpartij is niets bekend. Een deel van de Heuvelring werd afgesloten vanwege politieonderzoek.