Ga naar de inhoud
Relaxed zomerweer

Lekker hoor: eind volgende week tikken we misschien de 30 graden aan

Zit jij morgen ook zo op het terras? Beeld © ANP / Jeffrey Groeneweg

We kunnen gaan genieten van een zonnig weekend. Vandaag en morgen loopt de temperatuur op naar zo'n 20 graden, en de zon zal uitbundig schijnen.

En ook voor de rest van de week kunnen we ons opmaken voor lekker zomerweer. "Zowel vandaag als morgen is er flinke ruimte voor de zon", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar. Ook de temperatuur is aangenaam. "Gemiddeld iets boven de 20 graden, dus niet te heet."

Mogelijk 30 graden

Ook na het weekend blijft het mooi weer. Maandag zakt de temperatuur ietwat ten opzichte van het weekend. Het wordt zo'n 18 à 19 graden, en misschien valt er een buitje. Dinsdag zijn er wat meer wolkenvelden te zien, maar wordt het gemiddeld een graad of 21.

Vanaf woensdag wordt het nog warmer, met zo'n 24 à 25 graden. "Donderdag zakt de temperatuur iets naar zo'n graad of 23. Maar vrijdag en zaterdag kan de temperatuur oplopen tot 30 graden, en dat zijn tropische waarden. Maar let wel, de onzekerheid hierin is nog enorm te noemen."

Bekijk hier hoe warm het bij jou is:

Maar er zijn wel kanttekeningen bij het mooie weer. Er zijn relatief veel pollen in de lucht. De pollenradar slaat vandaag zelfs donkerrood uit door de hoeveelheid pollen, en dat blijft de komende dagen nog wel even zo.

Hoge zonkracht

En daarnaast is de zonkracht hoog, rond de 6 à 7. Dat betekent dat je binnen een kwartier kan verbranden. Goed smeren dus.

Hatsjoe!
Lees ook:
Hatsjoe! Was dat corona, of gewoon hooikoorts?