Strafzaak volgt later

Quincy Promes in beroep tegen schadevergoeding voor steekpartij

09 juni 2022 18:27
Quincy Promes Beeld © ANP

Quincy Promes tekent beroep aan tegen het oordeel van de civiele rechtbank dat hij zijn neef een schadevergoeding moet betalen. De voetballer kreeg de straf omdat hij zijn neef met een mes in de knie had gestoken.

De hoogte van de schadevergoeding zou op een later moment worden vastgesteld.

De steekpartij gebeurde op een familiefeest in Abcoude in 2020. De neef zou sindsdien zijn been niet meer kunnen gebruiken en lijden aan PTSS.

Poging tot moord

Promes, die in februari vorig jaar door Ajax aan Spartak Moskou verkocht werd, hangt ook nog een strafzaak boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie wilde hem aanvankelijk vervolgen voor poging tot doodslag en subsidiair zware mishandeling. Na een klacht van Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neef, verzwaarde het OM de aanklacht naar poging tot moord.

Later bleek dat Promes ten tijde van de steekpartij werd afgeluisterd door de politie. Die tap zou verband houden met een verdenking van de handel in drugs. Zodoende ving de politie een gesprek op tussen de voetballer en diens vader, waarin Promes aangeeft dat de neef nog van geluk mag spreken: "Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered."

Gisteren maakten we deze video over de veroordeling door de civiele rechter:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore