Ga naar de inhoud
Zwaargewond

Vrouw die werd opgepakt na valpartij oud-minister Dekker op vrije voeten

Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker raakte zwaargewond bij een val van zijn racefiets. Beeld © Persbureau Marofer

De 42-jarige vrouw die ervan verdacht wordt oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) ten val te hebben gebracht, is gisteren door de politie heengezonden. Dekker raakte dinsdagavond zwaargewond bij een ongeluk met zijn racefiets in een duingebied bij Monster, een plaats even ten zuiden van Den Haag.

De vrouw zou Dekker op het Schelpenpad hebben 'aangeraakt, aangetikt of vastgepakt'. Die kwam daardoor hard ten val.

Ze wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel dan wel eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Eerder ging het nog om een verdenking van poging tot doodslag. Dat is na politieonderzoek aangepast.

Oud-minister
Lees ook:
Oud-minister Dekker zwaargewond na val van racefiets, vrouw opgepakt

Dekker (47) zou onder andere zijn ribben, sleutelbeen en bekken hebben gebroken. Hij werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Dekker is vaker in het nieuws geweest vanwege een valpartij met zijn racefiets. In 2013 kwam hij hard ten val na het ontwijken van een hond en brak hij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols.

De oud-minister verscheen daardoor met allebei de armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.