Positieve test

Na twee jaar ook Gommers voor de bijl: ziek thuis met corona

07 juni 2022 17:37 Aangepast: 08 juni 2022 09:04
De positieve test van Gommers. Beeld © Eigen foto

Ruim twee jaar is het hem gelukt om tijdens de pandemie het coronavirus buiten zijn bereik te houden, maar nu heeft het virus ook Diederik Gommers te pakken. De voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) is thuis aan het uitzieken.

Sinds afgelopen zaterdag heeft Gommers last van koorts en flink keelpijn, laat hij via Instagram weten. Een test liet zien wat de oorzaak daarvan was: het coronavirus.

'Zorg goed voor jezelf'

Vorige week was het hoofd van de intensive care van het Erasmus MC en OMT-lid bij een etentje met groep van veertig tot vijftig mensen in een zaal. Gommers hield een presentatie. Nu blijkt dat meerdere mensen die er die avond bij waren, positief zijn getest. "Het kan nog steeds", laat Gommers weten. "Zorg goed voor jezelf."

Flinke stijging

Gommers is niet de enige die met corona thuis zit, het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland stijgt voor het eerst sinds begin maart weer. In de afgelopen zeven dagen testten 9459 mensen positief op het coronavirus. Dat is volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een toename van 33 procent sinds vorige week.

Volgens het RIVM is het nog te vroeg om te zeggen of dit het begin van een nieuwe golf is. Het instituut zegt 'geen eenduidige verklaring' voor de toename te hebben. "We zien een stijging in de nieuwe varianten, maar het zou ook kunnen zijn dat het bijvoorbeeld met Hemelvaart te maken heeft, of dat meer mensen zich voorafgaand aan een vakantie hebben laten testen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal positieve coronatests stijgt voor het eerst in drie maanden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore