Ga naar de inhoud
Onbegrip over verdachte

Boosheid bij vindplaats Gino: 'Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen'

Veel mensen leven mee met de familie van het jongetje. Beeld © ANP

Rond de plek in Geleen waar de 9-jarige Gino zaterdag werd gevonden heeft het verdriet inmiddels vooral plaatsgemaakt voor woede en onbegrip. Mensen zijn kwaad dat iemand in hun buurt zo’n gruweldaad heeft kunnen verrichten.

Ze vragen zich af hoe het kan dat iemand die vijf jaar geleden werd veroordeeld voor kindermisbruik, nu verdachte is van betrokkenheid bij de dood van een 9-jarig jongetje.

Een verdachte die in hun buurt woont, en volgens omwonenden het stoffelijk overschot van Gino in een schuurtje heeft gelegd achter een uitgebrande woning vlakbij het appartement waar hij zelf woonde.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte in zaak Gino wordt dinsdag in Roermond voorgeleid

"Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen", zegt een van de vrouwen die bij de bloemen en knuffels staan te praten. "Je moet de kinderen juist wel buiten laten spelen", spreekt een andere vrouw haar tegen. "Je mag niet de dupe worden van angst." Weer een ander vult aan: "We moeten gewoon meer toezicht houden. Als de kinderen buiten spelen, aan de deur gaan staan en kijken of er niks gebeurt."

Er was nog overwogen ook in Geleen een stille tocht voor Gino te houden, maar op verzoek van de familie van het jongetje gaat dat niet gebeuren. Mensen kunnen in Kerkrade met de stille tocht van woensdagavond meelopen.

Verslagenheid 

Het jongetje verdween donderdag in Kerkrade, waar hij aan het voetballen was in een speeltuin bij zijn huis. Ook daar is de verslagenheid groot, we maakten daar deze reportage:

Bloemenzee voor Gino: 'Besef is er nog niet'

06:52
Bloemenzee in Kerkrade voor Gino: 'Besef is er nog niet'

Ondertussen is de politie nog altijd bezig met een onderzoek in het appartement in Geleen, waar de verdachte woonde. Ook een officier van justitie bezocht vanmiddag de woning waar de forensische recherche in witte pakken onderzoek doet.

De omgeving van het appartementencomplex is met zwart zeil omheind en afgezet. Rechercheurs lopen af en aan de woning in. Een woordvoerster van de politie kon vanmiddag niets zeggen over het onderzoek.

Familie
Lees ook:
Familie Gino 'in shock en intens verdrietig' na vondst lichaam