Onderwaterrobot ingezet

Hulpdiensten zoeken verder naar inzittenden gecrasht vliegtuig Rotterdam

06 juni 2022 10:19 Aangepast: 06 juni 2022 10:36
De zoektocht wordt deze ochtend weer herstart. Beeld © ANP

De zoektocht naar de twee inzittenden van het vliegtuigje dat gisteren in het Calandkanaal in het Rotterdamse havengebied neerstortte, wordt vandaag hervat. De veiligheidsregio moest de zoektocht afgelopen nacht staken vanwege de sterke stroming.

"We gaan met meerdere voertuigen zoeken, voornamelijk met voertuigen die met sonar onder water kunnen kijken", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Ook is het droneteam van de brandweer ingezet, zij hebben een onderwaterrobot die de kleinste dingen kan opsporen zodat duikers daarna gericht kunnen zoeken. "Hier is een robot beter geschikt voor. Het water is behoorlijk diep, zo'n 25 meter. Er staat veel stroming en er is veel vaarverkeer in de haven, dit alles maakt de zoektocht behoorlijk lastig."

Crash gezien

Een patrouilleboot van de havendienst heeft de crash gisteren gezien. Het vliegtuig is opgestegen in Duitsland en was op weg naar Frankrijk.

De plek van het ongeluk. De plek van het ongeluk.

Er zijn kledingstukken, olieresten en brokstukken gevonden met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. In het vliegtuig was plaats voor twee personen, daarom zoeken hulpdiensten ook naar twee mensen.

De hoop om de inzittenden nog levend aan te treffen is 'helaas vervlogen', liet een woordvoerder van de veiligheidsregio gisteren weten. "We gaan uit van een noodlottig ongeval."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuigje stort neer bij Rotterdam, lastige zoektocht naar inzittenden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore