Ga naar de inhoud
2 inzittenden

Vliegtuigje stort neer bij Rotterdam, lastige zoektocht naar inzittenden

Beeld © Video Duivestein

In het Calandkanaal in het Rotterdamse havengebied is een vliegtuigje met twee inzittenden neergestort. Met groot materieel is urenlang gezocht, maar zonder succes. De veiligheidsregio moest de zoektocht afgelopen nacht staken vanwege de sterke stroming, de twee inzittenden zijn nog niet gevonden.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat een patrouilleboot van de havendienst de crash heeft gezien. Het vliegtuig was opgestegen in het Duitsland en was op weg naar Frankrijk.

Kledingstukken gevonden

Er zijn brokstukken gevonden met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Daarnaast zijn kledingstukken en olieresten gevonden. 

In het vliegtuig was plaats voor twee personen, daarom zoeken hulpdiensten ook naar twee mensen. Er is nog niemand gevonden bij de brokstukken.

Hoop op overlevenden vervlogen

De zoektocht naar de romp van het vliegtuig is lastig, zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. "We hebben verschillende wrakstukken gevonden, maar de romp van het vliegtuig nog niet. Het is een gebied met veel stroming en veel vaarbewegingen. Dat maakt het moeilijk."

De hoop om de inzittenden nog levend aan te treffen is volgens de woordvoerder 'helaas vervlogen'. De zoektocht ging vannacht door, meldde de veiligheidsregio, maar werd uiteindelijk toch gestaakt vanwege de sterke stroming. "We gaan uit van een noodlottig ongeval."

Er wordt onder meer gezocht met sonar:

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is in het Rotterdamse havengebied aanwezig voor een verkennend onderzoek naar de situatie. Het werk van deze raad is onderzoek doen naar de achterliggende oorzaak van voorvallen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.