Ga naar de inhoud
Donny M.

Verdachte in zaak-Gino eerder veroordeeld voor misbruik

Donny M.

Donny M., de verdachte van de ontvoering van de 9-jarige Gino, is eerder veroordeeld voor misbruik. Dat bevestigt de advocaat van een van de eerdere slachtoffers.

In 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht de toen 17-jarige Donny M. voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en het misbruik van zeker één van hen. Dat zou zijn gebeurd op 28 juni 2017. De advocaat bevestigt de eerdere veroordeling aan RTL Nieuws.

In december 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht Donny M. tot drie jaar voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting. Daarnaast kreeg hij bijna vijf maanden jeugddetentie en een klinische behandeling bij een instelling in Eindhoven voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren tot 23 jaar.

Gisteren werd al op een persconferentie gezegd dat de verdachte een bekende van de politie is:

Verdachte vermissing Gino was bekende van de politie

01:41

De man werd gisterenochtend aangehouden in zijn woning in Geleen, op verdenking van het ontvoeren van Gino. 

De woning ligt aan de overkant van de plek waar het lichaam van Gino werd gevonden achter een uitgebrande woning aan de Opbraakstraat. Tussen beide woningen in ligt een klein parkje met een speeltuintje en een wandelpad.

Verdachte in beperkingen

De advocaat van de verdachte heeft laten weten 'de komende drie weken niet te reageren op vragen die op wat voor manier dan ook verband met de zaak Gino en/of onze cliënt Donny M. houden'.

De verdachte zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij behalve met zijn advocaat met niemand mag praten. En dat de advocaat, de politie en justitie er naar buiten toe het zwijgen toe doen.

Gino komt eigenlijk uit Maastricht, maar logeerde bij een zus in Kerkrade, omdat zijn moeder ziek is.

Bloemen
Lees ook:
Bloemen bij vindplaats Gino (9), politieonderzoek bij woning verdachte

Dagenlange zoektocht

Woensdagavond ging hij buiten even voetballen. Daarbij werd hij nog gezien bij het speeltuintje. Hij had om 19.30 uur terug bij zijn logeeradres moeten zijn.

Na zijn verdwijning werd een grote zoektocht op touw gezet. Donderdag werd rond 16.00 uur een AMBER Alert gegeven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore