'Zeer zorgelijk'

Ministerie: Schiphol levert onvoldoende kwaliteit

04 juni 2022 20:58 Aangepast: 04 juni 2022 21:20
Reizigers wachten in lange rijen buiten op Schiphol. Beeld © ANP

De drukte op Schiphol is 'zeer zorgelijk', laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. "Schiphol levert op dit moment niet de kwaliteit die we van de luchthaven verwachten", verklaart het ministerie.

KLM meldde zaterdagmiddag deze dag geen passagiers meer van Europese bestemmingen naar Schiphol te vliegen. De luchtvaartmaatschappij had eerder al aangekondigd dit drukke pinksterweekeinde tot vijftig vluchten per dag te annuleren. Het zou hoofdzakelijk Europese vluchten betreffen.

Geen passagiers meer

Zaterdag liep het aantal wachtende passagiers op Schiphol opnieuw enorm op. Om de drukte op het vliegveld niet nog groter te maken, besloot de maatschappij aan het begin van de avond geen passagiers meer naar Schiphol te vervoeren vanuit andere Europese vliegvelden.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KLM laat duizenden passagiers achter op Europese vliegvelden vanwege chaos Schiphol

De luchthaven heeft al langer last van lange wachtrijen. Tekort aan personeel is een belangrijke oorzaak van de problemen.  

"Schiphol moet aan de slag om medewerkers te werven en te behouden. Er is nog veel werk aan de winkel om te zorgen voor een goede doorstroming van passagiers op Schiphol komende zomer", aldus het ministerie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore