Ga naar de inhoud
Familie vraagt om rust

Familie Gino 'in shock en intens verdrietig' na vondst lichaam

Omwonenden leggen bloemen bij de plek waar Gino verdween. Beeld © Track88

De familie van Gino (9) is 'in shock en intens verdrietig' nu de jongen, die al drie dagen vermist was, dood is teruggevonden. 'Een leegte die niet te vullen is', staat in een verklaring namens de familie.

"Helaas heeft de politie zaterdag het lichaam van Gino levenloos aangetroffen. Het verdriet is niet te omvatten en vreselijk. De politie zal het onderzoek nu verder oppakken en met zorgvuldigheid en prioriteit uitvoeren om te achterhalen wat er is gebeurd en wie hierbij betrokken is", staat in de verklaring.

De jongen verdween woensdag in Kerkrade. Vannacht werd in Geleen een 22-jarige verdachte aangehouden. Op diens aanwijzingen is het lichaam van Gino vandaag gevonden.

Politie:
Lees ook:
Politie: lichaam Gino gevonden op aanwijzing van de verdachte

Lieve vrolijke jongen

Judy op het Veld, die namens de familie het woord voert, zei in Maastricht, waar officieel bekend werd gemaakt dat de vermiste jongen is overleden: "De familie had hoop tot het moment waarop het lichaam geïdentificeerd moest worden. Ze zijn nu bij elkaar. Vreselijk. Het verdriet is immens. Dat kun je je niet voorstellen."

De familie bedankt mensen voor de 'talloze hartverwarmende reacties' die ze kreeg. "Gino mag nooit vergeten worden en moet zo mooi en goed mogelijk worden herdacht als de lieve vrolijke jongen die hij was", staat in de verklaring. De familie geeft aan nu behoefte te hebben aan rust.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore