Ontknoping vermissingszaak

Politie: lichaam Gino gevonden op aanwijzing van de verdachte

04 juni 2022 16:24 Aangepast: 04 juni 2022 17:42
Beeld © ANP

Het gevonden lichaam in Geleen is inderdaad van de 9-jarige Gino. Dat heeft de politie bekendgemaakt in een persconferentie. Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van de aangehouden verdachte.

De politie geeft nog verder geen informatie over de verdachte, omdat die in beperkingen zit. Wel werd gezegd dat hij een bekende van de politie is, maar waarom is niet duidelijk.

22-jarige man

Eerder bevestigde de politie wel al dat het een 22-jarige man uit Geleen betrof. De man kwam kort na middernacht bij de politie in beeld, waarna hij vannacht iets na vier uur werd aangehouden. 

Daarna kon hij de politie leiden naar het lichaam van Gino.

De politie kan nog nauwelijks iets zeggen over wat er is gebeurd, nadat Gino woensdagavond op een voetbalveldje met de verdachte meeging. "Tot nu toe was al onze aandacht gericht op het vinden van Gino. De rest van het onderzoek start nu pas", zei politiechef Xander Beenhakkers. 

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Gino en van ontvoering

Onderzoek

Rechercheurs doen momenteel onderzoek in zowel het huis van de verdachte, als de plek waar Gino werd gevonden. 

Gino woonde in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade. Volgens een andere zus ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Sindsdien was hij spoorloos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verslagenheid en verdriet bij vrijwilligers die hielpen zoeken naar Gino

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore