Ga naar de inhoud
Lichaam gevonden

Verslagenheid en verdriet bij vrijwilligers die hielpen zoeken naar Gino

Vrijwilligers bij de zoektocht naar Gino Beeld © ANP

Mensen die in Zuid-Limburg hebben gezocht naar de vermiste Gino zijn onthutst na het nieuws dat er een lichaam is gevonden. "Je zoekt met een groot team in het bos in de hoop hem levend terug te vinden. Dit komt hard aan."

Vanochtend is een lichaam gevonden bij een woning in Geleen. De politie 'houdt er ernstig rekening mee' dat het gaat om de vermiste Gino.

Lichaam
Lees ook:
Lichaam gevonden in Geleen, waarschijnlijk van vermiste Gino (9)

Cinthia Geurtz (45) uit Heerlen zocht mee naar de jongen. De vondst van het lichaam komt hard aan. Geurtz en haar partner Jurgen Habets (49) hebben vannacht nog tot ongeveer 01.30 uur gezocht naar Gino.

De afgelopen dagen werd dag en nacht gezocht naar de jongen:

Vrijwilligers zoeken 's nachts door naar Gino: 'Hij moet gevonden worden'

01:42
Een groep vrijwilligers zocht ook in het donker door.

Geurtz en haar partner van plan om vanmorgen weer verder te zoeken op de Brunssummerheide. In dat natuurgebied werd in 1998 het levenloze lichaam van de 11-jarige Nicky Verstappen gevonden.

Onderweg om te zoeken

Een step die in de zoektocht naar Gino werd aangetroffen, lag volgens hen op enkele honderden meters afstand van het gebied.

"We waren daarheen onderweg toen we hoorden dat een lichaam in Geleen is gevonden", vertelt Geurtz. Samen met haar partner is ze toen direct naar Geleen gegaan.

Man
Lees ook:
Man aangehouden in zaak vermiste Gino, verdacht van ontvoering

De zoekactie van de vrijwilligers is gestaakt, zei de organisatie die samen met de politie de zoekactie organiseerde. "Vrijwilligers zijn in tranen."

Tot 04.30 uur gezocht

Ook leden van de motorclub Phoenix4kids hielpen met zoeken. Ze staan met hun hesjes aan op een grasveld, vlakbij de plek waar de politie een lichaam vond. Tot 04.30 uur waren ze naar Gino op zoek op verschillende plekken in Kerkrade, vertelt Mandy Kalsbeek (40) uit Heerlen. "We zijn hier om de familie te ondersteunen. Er heerst bij ons vooral verslagenheid en verdriet", vertelt ze.

Ook twee Friese leden deden mee aan de zoektocht. "We kwamen gisteren uit Drachten om te helpen zoeken", vertelt Tabitha Blijenburg (40). "Nu staan we hier om de familie te steunen."

Verdachte aangehouden

Vanochtend om 04.10 uur is een verdachte uit Geleen in zijn huis aangehouden. De 22-jarige man wordt verdacht van ontvoering. Het lichaam werd gevonden bij een woning in Geleen:

Lichaam gevonden bij uitgebrand huis in zoektocht naar Gino (9)

00:48

Gino, die eigenlijk in Maastricht woonde, verdween in Kerkrade. Hij logeerde bij zijn 32-jarige zus, omdat zijn moeder ziek was. Hij ging 's avonds nog even voetballen bij een speeltuintje in Kerkrade. Om 19.30 uur had hij terug moeten zijn.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.