'Ik verheug me erop'

Mireille van Ark nieuwe adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws

03 juni 2022 13:01 Aangepast: 03 juni 2022 13:23
Mireille van Ark Beeld © RTL Nieuws / Tom Cornelissen

Mireille van Ark (44) is per 1 september de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Dat heeft de nieuwsorganisatie bekendgemaakt.

Van Ark vult de vrijgekomen functie in van Ilse Openneer, die Harm Taselaar opvolgde als hoofdredacteur. Zij zal samen met Openneer en adjunct-hoofdredacteur Dennis van Luling op dagelijkse basis leidinggeven aan de redactie van RTL Nieuws. 

Van Ark werkte acht jaar bij radiozender BNR, als adjunct-hoofdredacteur en later als hoofdredacteur. Ze leidde onder meer een reorganisatie op afstand én werkte aan het succes van de zender als podcastuitgever. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse Openneer volgt Harm Taselaar op als hoofdredacteur RTL Nieuws

"Met wat pijn in het hart neem ik afscheid van BNR, waar ik me acht jaar ten volste heb ingezet", vertelt ze over haar overstap. "Nu is het tijd voor een nieuwe rol en omgeving, waar ik me onwijs op verheug. Samen met Ilse en Dennis ga ik aan de slag met de verdere strategie-ontwikkeling van alle merken van RTL Nieuws, maar mijn journalistieke kwaliteiten zal ik ook niet links laten liggen. Op die combinatie van zowel journalistiek als management verheug ik me het meest."

Vernieuwer

Hoofdredacteur Ilse Openneer is 'blij en trots' dat Van Ark de hoofdredactie weer compleet maakt. "Ze is niet alleen een zeer ervaren journalist en leidinggevende, maar ook vooral een vernieuwer. Met haar duidelijk strategische blik, journalistieke scherpte en prettige manier van aansturen, is ze de perfecte aanvulling binnen onze hoofdredactie."

Van Ark volgt interim-adjunct Betty Glas op, die de rol tijdelijk vervult.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore