Ga naar de inhoud
Zwembad Landgraaf

Burgers zoeken tot laat mee naar Gino (9) in buurt van step

Een groep burgers bij het zwembad In de Bende in Landgraaf. Beeld © RTL

Een groep burgers heeft gisteravond tot laat meegezocht naar de 9-jarige Gino, die sinds woensdagavond wordt vermist. De vrijwilligers deden dat onder meer in de buurt van zwembad In de Bende in Landgraaf, waar gisteravond een stepje werd gevonden. De politie kreeg vannacht bij zijn zoektocht steun van een Duits team specialisten.

Een groep van ongeveer tachtig tot negentig mensen zocht gisteravond mee in Landgraaf. Eerder op de avond zochten ze al in Kerkrade. De vrijwilligers stopten ongeveer rond middernacht, naar eigen zeggen omdat ze de politie niet voor de voeten wilden lopen.  

Step van Gino

Het zwembad in Landgraaf waarbij de step gevonden werd ligt zo'n vijf kilometer van de speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade. Daar werd Gino voor het laatst gezien. De familie vertelde tegen een verslaggever van RTL Nieuws dat zij denken dat het inderdaad om de step van het kind gaat. 

De politie begon onderzoek daarnaar, en zette de parkeerplaats bij het zwembad gisteravond volledig af. Er werden speurhonden ingezet.

Speeltuin

De jongen werd woensdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin in Kerkrade. Hij had toen een zwarte step met rode handvatten bij zich. Omdat geen verklaring kon worden gevonden voor zijn verdwijning, is groot alarm geslagen door middel van een landelijk Amber Alert.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat drie kinderen en een man ten tijde van de verdwijning van Gino aan het voetballen waren op het speelveldje aan de Hertogenlaan en de Zonstraat in. De politie sprak al met de kinderen en roept de man op zich te melden.

Het Amber Alert is ingezet omdat de politie vermoedt dat het kind in levensgevaar is. Er wordt rekening gehouden met een misdrijf. 

Onder meer met een helikopter, drones en speurhonden wordt sindsdien gezocht naar Gino. Ook heeft de politie contact gezocht met collega's in Duitsland, omdat Kerkrade vlak bij de grens ligt.

Zoekteam uit Duitsland

Een zoekteam uit Duitsland sloot vannacht aan bij de opsporing. Het gaat om Medical Service NRW, gespecialiseerd in het zoeken naar mensen en het geven van medische bijstand. De groep beschikt ook over zoekhonden.

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade reageerde gisteravond op de zoektocht. In een tweet sprak ze van 'een ongelooflijk moeilijke situatie' voor de familie, die ze veel sterkte toewenste. "We hopen uit de grond van ons hart op een goede afloop."

Amber
Lees ook:
Amber Alert voor vermist kind in Kerkrade: 9-jarige Gino laatst gezien in speeltuin

Logeerde bij zus

De vermiste Gino komt uit Maastricht, maar logeerde tijdelijk bij zijn 32-jarige zus Kelly vanwege gezondheidsproblemen van zijn moeder. Dat vertelde zijn andere zus, Naomi (21), gisteren aan RTL Nieuws. Kelly zou binnenkort de voogdij krijgen over haar broertje.

Bekijk ook: Zus vermiste Gino (9) in tranen: 'Hij is bang in het donker'

05:47