Ga naar de inhoud
Zondag regen

Zonnige dagen op komst, maar snotterweer voor mensen met hooikoorts

Beeld © iStock Images

We hebben een paar zonnige dagen voor de boeg, maar die krijgen voor mensen met hooikoorts een snotterig randje. Er hangen veel pollen in de lucht, zegt meteoroloog Marc de Jong. "Maar zondag gaat het regenen, en dan spoelen die pollen zo uit de lucht."

Het is de dagen voor Pinksteren droog en zonnig, zegt De Jong. "Morgen wordt het zelfs nog iets warmer dan vandaag, met zo'n 23 graden." Ook laat de zon zich goed zien. "Zaterdag wordt het ook een aardige dag met redelijk wat zon."

Oostenwind

Maar het mooie zonnige weer komt wel met een kanttekening: er hangen dus veel pollen in de lucht. "Door de oostenwind komen die vanuit Duitsland ook onze kant op."

De pollenradar slaat op grote delen van Nederland donkerrood uit door de hoeveelheid pollen. "Dat blijft de komende dagen nog wel even zo."

Hatsjoe!
Lees ook:
Hatsjoe! Was dat corona, of gewoon hooikoorts?

Zondag zou dat voorlopig voorbij moeten zijn: dan valt er veel regen, waardoor de lucht weer schoonspoelt.

Lokaal buien van 20 millimeter

"Het wordt zondag wel oppassen, het kunnen pittige buien zijn", waarschuwt De Jong. "Er kan lokaal in korte tijd 20 millimeter naar beneden komen." Die buien kunnen gepaard komen met een klap onweer.

Ook Pinkstermaandag wordt een natte dag. "Maar vooral zondag kan een flinke plens water vallen." Het wordt een graad of 20.

Bekijk hieronder de Buienradar:

 

Wisselvallig zomerweer

Na de Pinksterdagen krijgen we wisselvallig zomerweer: zo'n 20 graden, af en toe wat zon en stapelwolken. De wind draait naar het westen, waardoor we minder last van pollen krijgen. Een meevaller voor degenen met hooikoorts dus. 

Neusspray,
Lees ook:
Neusspray, pillen of zoenen? Dit kun je doen tegen hooikoorts